Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A vonzás törvényéről
  2023-09-16 17:50:26, szombat
 
 




"Aminek meg kell történnie, meg fog történni, bárhogy erőlködünk is, hogy elkerüljük. Aminek nem kell megtörténnie, nem fog megtörténni, bárhogy erőlködünk is, hogy elérjük."
~Ramana Maharsi~
Ezért mély tévhit az, ahogy manapság a vonzás törvényét interpretálják és tanítják.
"Gondolj rá, kívánd, és megkapod."
"Kérd és megadatik."
"Ha szeretnél meggazdagodni, csak be kell vonzanod."
...
És egyéb rózsaszín ködös mondatok a jellemzők.
Ha NEM úgy kell történnie a te fejlődésed ÉRDEKÉBEN, nem úgy fog történni, bármennyire is erőlködsz!
S ezzel kifejeztük a lényeget.
A vonzás törvénye abban áll, hogy azt VONZOD magadhoz, ami BENNED él, amit kisugárzol, illetve ami karmikus oknál fogva vár rád...
Példával élve, aki tele van alacsony rezgésű gondolatokkal, arra az illetőre sokkal könnyebben rátapad egy rontás/egy átok, mert a vonzás törvénye odavonzza, úgyszólván "van mibe megkapaszkodnia a rontásnak".

S ezért van, hogy a megvilágosodott embereket már nem érheti el semmi sötét támadás, (sőt, hallottam olyan teóriát, miszerint ha mérget innának, az sem hatna többé rájuk), mert nem található meg bennük semmi sötétség, ahová ez a méreg "odatapadhatna". Más szóval: Ami nem létezik bennük, azt nem tudják bevonzani - mert az a dolog nem talál FOGÁST rajtuk!
Leginkább így lehetne a vonzás törvényét autentikusan, hitelesen szemléltetni.
Azzal pedig, hogy "kívánd és megkapod", csupán félre lehet minket vezetni.

Tudniillik a természet isteni törvényeit NEM lehet felülírni!
Természetesen a vizualizáció, a gondolatok ereje felfoghatatlan teremtő erővel bírnak, hiszen köztudott tény, hogy akár saját betegségeinket is meg tudjuk gyógyítani általa, (és ha egy-egy gondolatunk nem EBBEN az életünkben jut érvényre, akkor a KÖVETKEZŐ ÉLETÜNKBEN fog valóra válni),
ámde jól tudjuk, ami ezt a mostani életünket illeti, hogy semmilyen gondolat nem tudja felülírni azt, ami elrendeltetett már számunkra az utunkon.
Nem szabad elfelejtenünk, nincs arra garancia, hogy amire a legtöbbször a gondolatainkat fókuszáljuk, az EBBEN az életünkben fog manifesztálódni, megnyilvánulni. Lesz eredménye, de csak majd valamely elkövetkezendő életünkben...
Egyedül a Jó Isten tudná nekünk megmondani, mennyi mindent tapasztaltunk meg ebben a jelenlegi életünkben is, amelyet csak azért kellett megtapasztalnunk, mert egykori/előző életünkből származó gondolataink EREDMÉNYE volt.
...
Jézus (a biblia szerint) azt mondta: "Mert akinek van, annak adatik, és bővelkedik, akinek pedig nincs, attól az is elvétetik, amije van."

Ezt a legtöbben nem értik. Be merem vallani, talán még jómagam sem. Ámde ha figyelembe vesszük a vonzás törvényét, világosabbá válik, illetve a következő értelmet nyeri:
A híres Eckhart Tolle a következőképp magyarázta Jézus ezen szavait:
Akinek van, aki már bővelkedik, az SOHA NEM koncentrál a hiányra, a szegénységre, arra, hogy neki nincs. S mivel nem ez él benne, nem ezt sugározza ki, így nem vonzza be a hiányt!
Ámde mind azok, akiknek nincs, nap mint nap csak arra fókuszálnak panaszkodva, hogy nekik NINCS, hiányban szenvednek. S pontosan ezért, még többet vonzanak be a hiányból, hisz ez az, aminek folyton energiát adnak!

Röviden: Nem mindig azt vonzod, amit vizualizáltál, hanem sokkal inkább azt, ami intenzíven benned él és aminek energiát adsz, vagy ami meggyőződésed!
Még egy jelentős aspektusa a vonzás törvényének:
Nem minden esetben azt vonzzuk magunkhoz egy az egyben, ami bennünk megtalálható, hanem néha azt, ami annak valamilyen formában MEGFELEL vagy szélsőséges ellentéte.
Ez a "hiány-többlet kiegyenlítődésének törekvése ".

Példa:
Egy személy, akinél a hit már naivitásba fordult át, olyan embert vonz be, aki már túlzásba esően szkeptikussá vált.
Ők ketten találkoznak, mert mindkettejükben megvan az, amire a másiknak bizonyos mértékben szüksége van -- A szkeptikusnak több hitre, a naív hívőnek valamivel több szkeptikusságra, megkérdőjelezésre.

Másik példa:
Egy párkapcsolatban a nő mély önbizalom hiányban szenved, míg párja olyan sok önbizalommal, hogy már az egót táplálja.
Ezért mikor e két személyiség és lélek találkozik, ez a "hiány-többlet" megpróbál kiegyenlítődni, mert minden az egyensúlyra törekszik!
(Ezt talán úgy is értelmezhetjük, hogy a vonzás törvénye elhozza azokat a feladatokat hozzánk, melyeket még meg kell oldanunk, tanulnunk kell belőlük.)

Végezetül egy nagyon mélyre nyúló oldala a vonzás törvényének:
A Lelkünk, miután elhagyja ezt a fizikai testet, a halál és egy újabb születés közötti időben számtalan olyan "döntést meghoz", hogy MIT és hogyan szeretne a következő életében MEGTAPASZTALNI a fejlődés érdekében. Tehát a lélek kitűz maga elé egy célt, és mikor újra megtestesül, ez a benne lappangó szándék/cél ODAVONZZA HOZZÁ azokat a lehetőségeket és dolgokat, amelyek lehetővé teszik a megtapasztalást.
Példával élve: Aki folyton méltatlan, vagy bántalmazó, rosszindulatú stb. partnert fog ki magának, olykor azért vonzza ezeket az embereket magához, mert a lelke a leszületés előtt azt mondta, hogy erre a tapasztalatra szükség van, ebből tanulni és profitálni fog!

Nagyon röviden összefoglalva:
Azt vonzzuk, ami bennünk van, ami annak valamilyen formában megfelel. Azt vonzzuk, ami valaha már megjelent, akár előző életünkben, gondolat szintjén. Azt vonzzuk, ami MI vagyunk valójában! S azt hozza el hozzánk a vonzás törvénye, amit a saját lelkünk meg akar tapasztalni!
~Szerző: ( Namaste Facebook oldal szerkesztője )
Köszönöm!
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
Címkék: megtapasztalnunk, mindkettejükben, szkeptikusságra, manifesztálódni, párkapcsolatban, megvilágosodott, megtapasztalást, megkapaszkodnia, értelmezhetjük, megnyilvánulni, betegségeinket, felfoghatatlan, kiegyenlítődni, elrendeltetett, megtapasztalni, interpretálják, gondolatainkat, elkövetkezendő, meggazdagodni, elfelejtenünk, rosszindulatú, lehetőségeket, következőképp, összefoglalva, vizualizáltál, tapasztalatra, odatapadhatna, szkeptikusnak, tapasztaltunk, meggyőződésed, természetesen, gondolatokkal, szkeptikussá, önbizalommal, gondolataink, szegénységre, vonzás törvényét, vonzás törvénye, illetőre sokkal, megvilágosodott embereket, természet isteni, gondolatok ereje, mostani életünket, gondolatainkat fókuszáljuk, jelenlegi életünkben, biblia szerint, következő értelmet, híres Eckhart, következőképp magyarázta, jelentős aspektusa, vonzás törvényének, másiknak bizonyos, KÖVETKEZŐ ÉLETÜNKBEN, Eckhart Tolle, SOHA NEM, ODAVONZZA HOZZÁ,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Palóc Grand Canyon  Mindenünk, amink van, amit sze...  Volt egy...  Irgalom és ítélet  Tehetségtelen gyerek nincs.  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Környezetvédelem  György napra  Próbálkozni kell ahhoz,  Gárdonyi Géza - Április végén  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Egyszerűen  Gábor Dénes gondolata  Paul David Tripp Április 23  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Föld napja április 22  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Beney Zsuzsa  Beney Zsuzsa - Sirató  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Kellemes esti időtöltést  Minden gyerek jó.  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Ébredj  Az udvariasság alapja: önismer...  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Volt egy...  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  A fák lelke  Gaál Viktor gondolata  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Idézetek a barátságról  Esti kép  Ébredj  Ahogy emelkedik a rezgés...  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Ázzal aki csak szép  Rögtön puha Mézes Krémes  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Két ember becsülete 
Bejegyzés Címkék
vonzás törvényét, vonzás törvénye, illetőre sokkal, megvilágosodott embereket, természet isteni, gondolatok ereje, mostani életünket, gondolatainkat fókuszáljuk, jelenlegi életünkben, biblia szerint, következő értelmet, híres Eckhart, következőképp magyarázta, jelentős aspektusa, vonzás törvényének, másiknak bizonyos, szkeptikusnak több, naív hívőnek, egót táplálja, egyensúlyra törekszik, feladatokat hozzánk, nagyon mélyre, fizikai testet, újabb születés, következő életében, fejlődés érdekében, lélek kitűz, benne lappangó, embereket magához, leszületés előtt, tapasztalatra szükség, saját lelkünk, megtapasztalnunk, mindkettejükben, szkeptikusságra, manifesztálódni, párkapcsolatban, megvilágosodott, megtapasztalást, megkapaszkodnia, értelmezhetjük, megnyilvánulni, betegségeinket, felfoghatatlan, kiegyenlítődni, elrendeltetett, megtapasztalni, interpretálják, gondolatainkat, elkövetkezendő, meggazdagodni, elfelejtenünk, rosszindulatú, lehetőségeket, következőképp, összefoglalva, vizualizáltál, tapasztalatra, odatapadhatna, szkeptikusnak, tapasztaltunk, meggyőződésed, természetesen, gondolatokkal, szkeptikussá, önbizalommal, gondolataink, szegénységre, vizualizáció, megtörténnie, szerkesztője, szemléltetni, megtalálható, autentikusan, megtörténni, világosabbá, személyiség, törvényének, bármennyire, gondolatunk, megtestesül, tapasztalni, egyensúlyra, fókuszálnak, legtöbbször, fókuszáljuk, feladatokat, találkoznak, panaszkodva, szélsőséges, tudniillik, bántalmazó, életünkben, életünkből, gyógyítani, bővelkedik, találkozik, leszületés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 83 db bejegyzés
e év: 534 db bejegyzés
Összes: 13024 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4318
  • e Hét: 20893
  • e Hónap: 38276
  • e Év: 155522
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.